Медведев је био у праву – где је новац?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРуски тенисер Данил Медведев
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Данил Медведев, други тенисер света, пре неколико месеци јавно је изразио незадовољство „американизацијом“ Ролан Гароса упитавши – „где је наш новац?“. До почетка Мастерса у Синсинатију има још месец дана, али већ сада легитимно је поставити исто питање јер је наградни фонд знатно мањи у односу на претходне године.
Медведев је био незадовољан што је меч Стефаноса Циципаса њега био у вечерњем термину, пошто навијачима, због ковид протокола, није био дозвољен улаз на стадион.
Ролан Гарос је такву одлуку донео јер је „Амазон“ полагао права на вечерње термине, те су челници турнира ставили најзанимљивији дуел увече због ТВ рејтинга.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Медведев о американизацији Ролан Гароса: Где је наш новац?
„Желим да кажем да је добро што имамо више спонзора, јер на тај начин и ми тенисери виђе зарађујемо. Али, о чему се ради. Ове године има више навијача на трибинама, ту је и Амазон, а опет је наградни фонд мањи за 15 одсто у односу на прошлу сезону. Поставља се питање – где је новац?“, рекао је Медведев почетком јуна.
Руски тенисер поставио је логично питање, на које очекивано није добио одговор, али можда ће пред Мастерс у Синсинатију први људи светског тениса објаснити велику разлику у наградним фондовима.
Поготово јер ће ове сезоне наградни фонд бити нешто мало више од 3.000.000 долара, што је за милион мање у односу на 2020. и три милиона мање у односу на 2019.
Поново се поставља питање – где је новац?
Прошле сезоне није било навијача у Синсију, те организатори су очекивано спустили фонд за два милиона, али ове године биће пун капацитет и нелогично је што је буџет „скресан“ за још милион.

Наградни фонд у Синсинатију:

2019. (пун капацитет) – 6.056.280 долара
2020. (без навијача) – 4.222.190
2021. (пун капацитет) – 3.028.140
За сада су тенисер тихи, али како се буде ближио Синсинати нема сумње да ће бити оштрих коментара на овакав тренд у тенису.
​► Медведев о американизацији Ролан Гароса: Где је наш новац?
​► Ђоковић речима легендарне Хрватице објаснио одлуку одласка у Јапан
​► „Новак то сматра непоштовањем, покушао сам да му објасним“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала