Милион долара уништено за минут /видео/

© Фото : Youtube/Ganguteli Virals / screemshotМалезија буквално уништава машине за рударење вредне преко милион долара
Малезија буквално уништава машине за рударење вредне преко милион долара - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Полицијске власти у Малезији заплениле су чак 1069 компјутера намењених рударењу биткоина и одлучиле да их униште на спектакуларан начин – прегазивши их великим ваљком.
Заплена се догодила у склопу неколико заједничких акција полиције у граду Мири и компаније која дистрибуира електричну енергију „Саравак енерџи“, а машине су заплењене јер су њихови власници крали електричну енергију.
Потом су посложене на полицијски паркинг те су пред камерама окупљених новинара и будним оком полицајаца сравњени са земљом. Укупна вредност машина процењује се на 1,25 милиона долара.
Занимљиво је како то није ни близу укупног дуга за украдену електричну енергију. Наиме, „Саравак енерџи“ тврди да су рудари украли електричну енергију у вредности од два милиона долара.
За рударење криптовалута потребни су посебни компјутери (тзв. ригови), који имају снажне процесоре и графичке картице како би обављали компликоване операције. Што је више таквих рачунара на једном месту, потребно је више електричне енергије за њихов рад, али и за њихово хлађење. То све повећава трошак рударења криптовалута, те смањује коначну зараду коју рудари очекују од продаје криптовалута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала