Америка је највећи проблем – Партизан спрема нову „бомбу“?!

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаКанадски кошаркаш Кевин Пенгос
Канадски кошаркаш Кевин Пенгос - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Кошаркашки клуб Партизан би могао да доведе ново бомбастично појачање на позицији плејмејкера у виду канадско-словеначког плејмејкера Кевина Пенгоса.
Партизан и Пенгос, који има завидно евролигашко искуство, већ су увелико у преговорима, пренео је познати шпански новинар Ђерар Соле.
Наводно тренер Жељко Обрадовић и управа црно-белих покушавају да се договоре са Канађанином словеначког порекла о уговору на две године, на колико су претходно потписали и Кевин Пантер и Зек Лидеј, који су дошли из Олимпије Милано.
Пантер и Лидеј су имали феноменалне сезоне у италијанском клубу, а са црно-белима су потписали двогодишње уговоре, баш као и повратник из НБА Летонац Родионс Курукс, па је жеља управе да и са осталим појачањима потпише договоре о двогодишњој сарадњи у нади да ће наредне сезоне играти у Евролиги.
Највећи проблем Партизану прави жеља 28-годишњака рођеног у Онтарију да се опроба у америчкој НБА лиги, односно у неком од тамошњих клубова који се интересују за његове услуге.
Уколико не буде отишао у Америку, Пенгос ће моћи да бира у који ће клуб у Европи желети да оде, пошто је минуле сезоне у Зениту из Санкт Петербурга имао најбољу годину у каријери.
Статистика од 13,5 поена и 6,7 асистенција по мечу донела му је позицију у идеалној петорци регуларног дела сезоне ЕЛ.
Пенгос је, поред Зенита, наступао још и за Барселону, Жалгирис и Гран Канарију.
Подсетимо, Партизан је ове године на место тренера и спортског директора довео Жељка Обрадовића и Зорана Савића, а од појачања пристигли су поменути Пантер, Лидеј и Курукс, али и српски репрезентативац Алекса Аврамовић.
Хрвати гледају у леђа Србији и Црној Гори – због Европске уније
Бивши шампион Европе потписао за црно-беле
Американци „краду“ из Србије – због Луке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала