Путин: Русија треба да буде лидер глобалних промена

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПутин: Русија треба да буде лидер глобалних промена
Путин: Русија треба да буде лидер глобалних промена - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Русија не треба само да одговори на изазове, него треба да стреми ка томе да буде лидер глобалних промена, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Наша земља не треба само да одговара на изазове већ треба да стреми томе да буде лидер глобалних промена. Имамо све што је потребно за то. И при томе, потребно је решавати текућа питања, она се гомилају сваки дан. Али, не сме се заборавити на системске задатке, у јединственој логици дугорочног развоја потребно је узети у обзир и једно и друго“, рекао је руски председник на састанку Савета за стратешки развоју и пројекте.

У том контексту Путин је навео да Русија поред реалних достигнућа има и доста нерешених проблема, а међу њима је и сиромаштво, ниски приходи породица, здравство и други.
Према његовим речима, потребно је стално постављати све амбициозније циљеве.
„Потребно је да стално подижемо лествицу, стално постављати све амбициозније циљеве и задатке и не тражити оправдања за одлагање обећања датих људима“,рекао је Путин.
Позвао је учеснике састанка да размотре даље кораке и планове за период до 2024. године.
На састанку је учествовао премијер Михаил Мишустин који је рекао да ће влада данас представити иницијативе за социјално-економски развој.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала