Све боје Црноморске флоте: Како се Севастопољ припрема за Дан руске морнарице

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаДан Северне флоте руске Ратне морнарице
Дан Северне флоте руске Ратне морнарице - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Главна база Црноморске флоте у Севастопољу се припрема за Дан руске морнарице. У највећем заливу града маневришу ракетна крстарица „Москва“ као предводник, велики десантни брод „Азов“, морски тегљач „Иван Антонов“ и други бродови.
Прослава Дана руске морнарице почеће 25. јула подизањем државне и поморске заставе, као и конопца са заставицама на бродовима Црноморске флоте. Затим ће командири флоте и руководство града положили венце и цвеће на Споменик херојима-бранитељима Севастопоља 1941-1942. године на тргу адмирала Павела Нахимова.
Након тога ће адмирал Црноморске флоте Игор Осипов обићи све бродове који учествују у паради. Парада бродова ће се одржати у акваторији Севастопољског залива и чиниће је девет бродова: подморница „Велики Новгород“, морски тегљач „Иван Антонов“, мали ракетни брод „Орехово-Зујево“, велики десантни брод „Азов“, фрегата „Адмирал Есен“, главни брод гвардијски ракетни крузер „Москва“, патролни стражарски брод из састава пограничне управе Федералне службе безбедности Русије и спасилачки брод „Комуна“.
Бродови поморске флоте Русије на проби параде за Дан руске морнарице у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
На небу и води: Припреме за Дан руске морнарице у пуном јеку /видео/
У поворци из залива ће изаћи 12 бродова и чамаца међу којима: ракетни брод „Самум“, мали ракетни брод „Грајворон“, велики десантни бродови „Цезар Куников“ и „Новочеркаск“, као и фрегата „Адмирал Григорович“, саопштила је Црноморска флота.
Изнад Севастопоља ће пролетети 26 авиона и хеликоптера, међу којима ће бити хеликоптер Ка-27, Ми-8АМТШ, Ми-28н, Ка-52, авиони Су-30СМ, Су-34, Су-27, Су-25см, Бе-12 и Ан-26.
Програм прославе Дана руске морнарице у Севастопољу ће бити промењен, јер је због вируса корона отказан концерт и ватромет, саопштила је прес служба Црноморске флоте.
Дан Руске морнарице се обележава 25. јула, а главна војна парада ће се одржати у Санкт Петербургу.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала