Украјини предстоје тешка времена због неадекватне реакције на Путинов чланак

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗграда Врховне раде Украјине
Зграда Врховне раде Украјине - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Украјински посланик у Врховној ради Ренат Кузмин изјавио је да његовој земљи предстоје тешка времена због неадекватне реакције кијевских власти на чланак који је написао председник Русије Владимир Путин о руско-украјинским односима.
Он је на својој Фејсбук страници издвојио три најважнија аспекта Путиновог чланка које је власт у Кијеву, како је оценио, одлучила да занемари.
 „Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Путин написао чланак посвећен Украјини: Све сам више уверен – Донбас Кијеву није потребан
Први аспект који је издвојио јесте реченица коју је Путин написао: „Одлазите са оним са чиме сте дошли“, оценивши да, уколико би то био случај, онда би Украјина требало да је из Совјетског Савеза иступила без Донбаса, Крима, Херсона, Николајева, Одесе и других западних територија у којима живе милиони грађана.

„Управо зато Путин и тврди да су Русију покрали“, нагласио је Кузмин.

Као други аспект украјински политичар издвојио је Путинову тезу о томе да Украјина постаје такозвана „анти-Русија“ и то након државног преврата који се догодио 2014. године, а као аргумент назвао је угњетавање права грађана који се придржавају општих културолошких, језичких и религиозних вредности свих Словена.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Путин објаснио зашто је написао чланак о Украјини: Активно се ради на пројекту „анти-Русија“
Као трећи аспект Кузмин је навео Путинове речи: „Русија неће допустити да украјинске власти користе некадашње руске територије и грађане који живе у њима против саме Русије јер ће у супротном то разрушити Украјину“, рекавши да агресивна „украјинизација“ грађана са подручја где се махом говори на руском језику може довести до губитка украјинске државности.

„Управо је на та три аспекта власт у Кијеву требало да обрати пажњу. Не само власт, већ и политички експерти и остали аналитичари међународне политике. Изгледа да ни спољнополитички ресор ни администрација председника, па чак ни украјински Савет за националну безбедност нису ништа успели да разумеју. Чекају нас тешка времена“, закључио је Кузмин.

Послуштајте цео чланак руског председника о Украјини:
Образложење које је Путин дао за писање чланка и тренутак његовог објављивања можете погледати у интервјуу који је дао за сајт Кремља:
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала