Држава припрема велику наградну игру за вакцинисане

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПунктови за вакцинацију на Београдском сајму
Пунктови за вакцинацију на Београдском сајму - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је данас да је у припреми озбиљна кампања у којој се размишља о великој наградној игри где ће вакцинисани против корона вируса имати озбиљне награде.
„То је једини начин да покажемо да влада заиста промовише вакцинисање”, рекла је Обрадовићeва новинарима у Аранђеловцу, где је обишла пункт за вакцинацију у централној згради Дома здравља.
Она је навела да је у Србији до данас, са пресеком у 12 сати, ревакцинисано 2.664.000 особа и додала да то није довољно и да морамо да тежимо колективном имунитету.
„Људи се питају када ће крај епидемије. Што се брже вакцинишеш, брже ћемо стићи до краја. Сваки дан у коме си одложио вакцинацију, продужио си епидемију. Само постизање колективног имунитета може да нам помогне да завршимо са епидемијом”, поручила је министарка.
Истакла је да је Србија по питању имунизације против вируса корона много боља него остатак Европе, укључујући и Русију, али да то није довољно, преноси Танјуг.
„Као што смо и били лидер у вакцинацији, морамо са тиме да наставимо и врло је важно да на сваком месту промовишемо и даље вакцинацију”, додала је Обрадовићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала