Помор рибе у Колубари, надлежни изашли на терен

CC0 / Pixaby / Риба
Риба - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
У Колубари, низводно од моста у Дивцима код Ваљева, према Словцу, односно Лајковцу, догодио се помор рибе великих размера. Медији извештавају да је на потезу од само стотинак метара извађено више од пола тоне угинуле беле рибе.
Процене су да је затровано скоро пет километара тока Колубаре, објавио је портал „Вамедиа.инфо“.
Како се наводи, по налогу Основног јавног тужилаштва у Мионици, полиција је обавила увиђај, за анализу су узети узорци угинуле рибе и воде, низводно од места где се у Колубару улива канал из једне фарме јунади у мионичком селу Радобићу, која је власништво једне фирме из Уба.
Према незваничним информацијама, помор рибе догодио се када су у реку, највероватније, испуштени амонијак и осока са фарме, наводе „Новости“.

Министарство: Извршен ванредни инспекцијски надзор

Министарство за заштиту животне средине потврдило је да је дошло до помора рибе, наводећи да је републичка инспекција за рибарство извршила ванредни инспекцијски надзор.
„На лицу места били су присутни републичка водна инспекција, корисник рибарског подручја, као и припадници Министарства унутрашњих послова и тужилаштво. Предузете су све мере како би се утврдио узрок помора рибе и ангажована је лабораторија за узорковање воде“, речено је у Министарству.
У Министарству су за портал Б92 навели да надлежно тужилаштво покреће поступак, а да ће угинула риба бити уништена на еколошки прихватљив начин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала