Путин: Будућност руске авијације – беспилотне летелице и вештачка интелигенција

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на отварању авио салона МАКС-2021
Председник Русије Владимир Путин на отварању авио салона МАКС-2021 - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је отварајући овогодишњи авио салон „Макс 2021“ изјавио да је будућност авијационе индустрије у беспилотним летелицама као и у примени вештачке интелигенције у тој области индустрије.
„Целокупна ова изложба је усмерена на будућност, а будућност су беспилотне летелице и роботизовани комплекси са применом вештачке интелигенције у авијацији“,нагласио је он.
Путин је истакао да руска авијација има огроман потенцијал, а да целокупна авио индустрија наставља да се развија и да користи најсавременију технологију.

„То што можемо да видимо данас овде је да руска авијација има огроман потенцијал за развој, док је руска авио индустрија у стању да направи најновије и конкурентне производе. Руски авио превозници добијају најсавременије путничке авионе попуте сухојевог „Суперџета“, а ускоро би требало на писту да изађе и најновији МС-21“, казао је.

Руски председник је подвукао и то да је на овогодишњем авио сајму први пут представљен авион МС-21 са мотором руске израде ПД-14.
Ловац Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Ексклузивно: Шта крију нови Сухојев ловац и лаки „Бајкал“
Поред тог авиона, Путин је рекао и да ће ускоро да се појави лаки многофункционални авион „Бајкал“, авион за регионалне летове Ил-114300, као и неколико нових хеликоптера.

„Сигуран сам да ће ова нова, савремена, ефикасна и безбедна техника руске производње омогућити руским авиокомпанијама да адекватно одговоре на пораст потражње како би заузели адекватно место на светском тржишту, а уједно и позиционирале Русију као лидера у авиокосмичкој индустрији“, закључио је Путин.

Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала