Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Невиђена срамота – глува и слепа, али су сурови Јапанци рекли: „Не“

© Sputnik / Лола ЂорђевићПливач у базену
Пливач у базену - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Ребека Мајерс, америчка параолимпијка, одустала је од учешћа на Параолимпијским играма у Токију јер су организатори такмичења одбили њен захтев да поведе мајку која је пази јер је глува и слепа.
Бека Мајерс требало је да буде једна од већих звезда на Параолимпијским играма у Токију, међутим, организатори такмичења одбили су њен захтев да поведе мајку.
Америчка пливачица пре пет година освојила је три златне медеља (100м делфин, 400м слободно и 200м мешовито), а власница је укупно седам одличја.
„Љута сам, разочарана и пре свега тужна јер нећу представљати државу. Параолимпијски комитет одбио мој разуман захтев, пошто сам глува и слепа, како бих могла да се такмичим у Токију, говорећи ми да ми није потребан пазитељ 'ком верујем' јер ће бити особље које ће ми бити на располагању, као и 33 осталих пливача“, написала је Мајерс и саопштењу и додала:

„У 2021. години као инвалид и даље треба да се борим за своја права? Причам у име будућих генерација како не би морали да осете овај бол кроз који ја пролазим на својој кожи. Доста је доста“.

Организатори такмичења јако су ригорозни, спортисти не смеју да поведу никога уз себе, али очекивало се да ће направити уступке параолимпијцима јер многи не могу да функционишу самостално.
Ситуација у Токију таква је због вируса корона, током турнира на снази ће бити ванредно стање, а забрана да се поведе још једна особа уз себе је само једна од многих мера.
Шок – шеф Олимпијских игара не одбацује могућност отказивања у последњи час?!
Скандал у Пољској – грешком повели шесторо пливача више у Јапан
Пакао српског олимпијског пара до Токија: „Супруга у болници, ја у изолацији“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала