Русија први пут представља ударну беспилотну летелицу „Орион-Е“

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаБеспилотный летательный аппарат (БПЛА) "Орион-Э" на выставке «Армия России – завтра» в рамках IV Международного военно-технического форума «Армия-2018» в Кубинке
Беспилотный летательный аппарат (БПЛА) Орион-Э на выставке «Армия России – завтра» в рамках IV Международного военно-технического форума «Армия-2018» в Кубинке - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Русија ће први пут представити ударну беспилотну летелицу „Орион-Е“ на Међународном авијационо-комичком сајму МАКС 2021, саопштио је у интервјуу Спутњику директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије (ФСВТС) Дмитриј Шугајев.

„Први пут ће на сајму „МАКС“ бити представљена извозна варијанта беспилотне летелице ‘Орион-Е’ у ударној верзији. Раније је беспилотни комплекс прављен само за употребу у извиђању“, рекао је Шугајев.

Ловац Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Ексклузивно: Шта крију нови Сухојев ловац и лаки „Бајкал“
Он је додао да је у периоду 2019-2021. године ФСВТС добио девет захтева за „Орион“ из иностранства. Два су се захтева односила на демонстрацију летелице, а седам за испоруку.
Раније је објављено да је почео развој беспилотне летелице „Орион-Е“ и на светском војном тржишту и добијене су и прве наруџбине.
Ударна варијанта летелице „Орион-Е“ је ојачана универзалним комплексом ваздухопловног наоружања, који са великом ефикасношћу може да уништи и стационарне и покретне циљеве, оклопна возила, транспортна средства противника и војску.
У саставу беспилотне летелице „Орион-Е“ су навођене и ненавођене авионске бомбе, као и различити типови ракета. Максимална маса борбеног оптерећења летелице је 200 килограма, док је укупна маса корисног терета до 250 килограма.
„Орион-Е“ је у класи средње висинских ударних летелица великог домета. Беспилотна летелица се оружаним снагама Русије испоручује под називом „Иноходец“. Може се налазити у ваздуху до 24 часа. Њена максимална полетна тежина је 1.150 килограма, креће се брзином од 200 километара на сат, док јој је максимална висина лета седам километара. Распон крила јој је 16 метара, а дужина осам метара.
Подсетимо, међународни авијационо-космички сајам МАКС-2021“ обележиће ове године 15. годишњицу свог постојања. Биће одржан од 20. до 25. јула у Жуковском у Подмосковљу. Генерални медијски партнер сајма су РИА Новости, а агенција Спутњик је званични медијски партнер.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала