Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

У Токију је сазнао кошмарне вести – и побегао у потрази за „бољим животом“

© AFP 2023 / LILLIAN SUWANRUMPHAДизање тегова, илустрација
Дизање тегова, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Џулијус Секитолеко, дизач тегова из Уганде, побегао је из олимпијског кампа своје земље у потрази за бољим животом у Јапану.
Двадесетогодишњак из Уганде је са олимпијском репрезентацијом Уганде дошао у Јапан, где се припремао за прве Игре у животу, али је у једном тренутку добио тужне вести.
Наиме, њему је малтене непосредно пред почетак такмичења у Токију саопштено да, ипак, неће моћи да учествује на Олимпијским играма, те да мора да се врати кући.
То је, преносе светски медији, навело Секитолека да побегне из угандског тренинг-кампа и нестане уз само једну опроштајну поруку.
Челници града Изумисано у којем борави делегација Уганде саопштили су да је у његовој хотелској соби пронађено писмо у којем се наводи да је млади дизач тегова отишао да пронађе посао у Јапану, те да му се ствари које је оставио за собом пошаљу рођацима у Уганди.

„Ако неко дође у Јапан и добије тако лоше вести, наравно да ће бити узнемирен. Он није из богате породице, тако да је морао да буде много посвећен како би постао успешан“, рекао је председник Федерације дизања тегове Уганде Мусоке Сенкунгу.

Млади Секитолеко је недавно освојио бронзану медаљу на афричком првенству у дизању тегова.
Где је побегао, односно где се тачно налази и даље није познато.
„И даље покушавамо да сазнамо шта се десило. У контакту смо са тимом који је у Осаки“, навео је председник Олимпијског комитета Уганде Доналд Рукаре.
Ово, иначе, није прва незгода која се десила Уганди од доласка у Јапан због припрема за ОИ.
Један од тренера је по доласку у Изумисано добио корону, да би затим неколико чланова посаде морало да оде у самоизолацију. Убрзо се појавио и други позитиван тест.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала