Шојгу се није појавио на суду: Украјина наставља „истрагу“

© Фотохост-агентство sco-russia2020.ru / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу није се појавио у Маријупољу где је требало да му у писаној форми буде саопштено да се сумњичи за стварање паравојних формација, саопштио је портпарол Службе безбедности Украјине Артјом Дехтјаренко.
"То ствара предуслов да се на суду, без његовог присуства, размотри захтев за хапшење осумњиченог (за стварање паравојних формација)", додао је представник ресора.
По његовим речима, објављивање позива руском министру на званичном сајту део је процедуре која је потребна да би се осумњичени позвао на одговорност.
Дехтјаренко је додао да је СБУ 2014. године објавио потјерницу за Сергејем Шојгуом, али је претходни налог за хапшење истекао.
У недељу је Служба безбедности Украјине позвала Шојгуа и руског бизнисмена Константина Малофејева у Маријупољ где је требало да им се „изнесу сумње у писаној форми“ и спроведу истражне радње. Позив је потписао виши истражитељ Главне управе СБУ у Доњецкој и Луганској области Тарас Бутенко. У Украјини је Шојгу оптужен за „стварање паравојних оружаних формација које нису предвиђене законом“.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала