Бивши бугарски министар: Нови парламент је марионета спољних сила

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Бивши министар одбране Бугарске, лидер странке ВМРО БНД Красимир Каракачанов оштро је критиковао изјаву лидера парламентарне коалиције „Демократска Бугарска“ Христа Иванова о Северној Македонији, рекавши да је нови парламент земље марионета спољних сила.
На првој седници Народне скупштине након парламентарних избора 11. јула Христов је изјавио да Бугарска у односима са Скопљем треба да буде у стању да одбрани своје националне интересе, али да истовремено нађе начин да обе земље буду чланице „европске породице“.
Крст у руци - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Маневар Скопља: Куцају на врата српског патријарха, окрећу се од Бугарске и чекају одлуку Цариграда
Каракачанов је оштро реаговао, оценивши изјаву Христова као трабуњање. Бивши министар је претпоставио да иза већине нових парламентарних странака стоје неке спољне снаге.
„Тако је Христо Иванов без ичијих питања говорио о правцу деловања нових лидера. Тачније, намесника спољних снага, јер након таквих изјава тешко да постоји сумња у то да су 'Демократска Бугарска' и остали учесници коалиције само марионете спољних интереса“, написао је Каракачанов на Фејсбуку.
Он је поновио да је у националном интересу Бугарске да становници Северне Македоније памте своје бугарско порекло.
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Бугарска новинарка: Изјава српске премијерке о спору Софије и Скопља је дрска
„Наши национални интереси су да се Европској унији придружи пријатељска, а не антибугарска Македонија. Стога молим Христа Иванова да ћути о Македонији, јер оно што је данас рекао интереси су неког другог, али Бугарске никако“, поручио је Каракачанов.
Подсетимо, странка Каракачанова активно се залаже за оштар став Бугарске према Скопљу. Његова странка ВМРО БНД није ушла у парламент.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала