Симбол британске аристократије у рукама Србина /фото/

© AP Photo / Ben CurtisНовак Ђоковић, шампион Вимблдона
Новак Ђоковић, шампион Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је недавно шести пут у каријери освојио Вимблдон, а уједно шести пут заредом подигао престижни трофеј лондонског Гренд слема, на чијем врху се налази – ананас.
Тенисери одевени у бело, чувене јагоде са шлагом, шампањац, присуство краљевске породице, најбржа подлога на Туру – све су то карактеристике Вимблдона, али многи вероватно не знају због чега се ананас налази на врху трофеја који сваке године подиже победник елитног такмичења.
Вимблдон – луксуз, јасно као дан, али „ушати“ пехар ипак није израђен од злата, већ је у питању позлаћено сребро, а појава ананаса на врху трофеја нимало није случајна.
Вимблдон се одржава сваке године у јуну или јулу, почев од 1877. године, а у 19. веку ананас је био изузетно скупоцена роба, пре свега због тога што ове воћке у Енглеској готово да није било.
Ананас је тада представљаo симбол великог богатства и луксуза, те се на трпезама налазио само у периоду великих празника и славља, па је јасно због чега су оснивачи Вимблдона баш ово воће ставили на врх пехара трећег Гренд слема у сезони.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Новак поделио емотивну поруку: Знам да касним, али... /фото/
Британски симбол аристократије је 11. јула 2021. године по шести пут, а трећи заредом, припао Србину, који је у Лондону успоставио сопствену традицију.
Још од освајања првог Вимблдона 2011. датира традиција да сваки пут када победи у финалу, Новак поједе мало траве са терена.
Баш тако било је и ове године, а врло је могуће да ће српски тенисер на теренима Ол Ингланд клаба имати још који „оброк“.
У међувремену је Новак отпутовао за Токио уз химну „Боже правде“.
Британац који је хтео да „украде“ Србији Новака сад теши сина
Хрват упозорио Новака: „Федерер је био најбољи, па није освојио злато“
Откривен нови Новаков паклени план за Токио: Не напада само једну, већ - две медаље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала