Циципас коментаром „подигао прашину“, огласио се и Американац /видео/

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTАмерички тенисер Џон Изнер
Амерички тенисер Џон Изнер - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Џон Изнер, искусни амерички тенисер, рекао да није сагласан са Стефаносом Циципасом који је путем Твитер написао да би у тенису требало да се дозволи комуникација са тренером током меча.
У женском тенису неколико година дозвољено је да тенисерке разговарају са тренером у току дуела, међутим, код мушкараца је и даље забрањено, и јавност је углавном подељена око тог питања.
Стефанос Циципас, један од најбољих тенисера света, пре неколико дана на Твитеру је написао како не види разлог зашто и у мушком тенису није дозвољен „коучинг“.
„Комуникација са тренером током поена требало би да буде дозвољена. Спорт то треба да прихвати. Ми смо вероватно један од ретких глобалних спортова који не дозвољава 'коучинг' током игре. Допустите то. Време је да спорт (тенис) направи велики корак напред“, написао је Циципас.
Грчки тенисер покренуо је лавину коментара и већина је била негативних јер се ради о мењању традиције, а ако су људи на нешто осетљиви у тенису – то је онда традиција.
Међу њима је и искусни Американац Џон Изнер који је казао да није сагласан са Стефаносом.
„Нисам сагласан са Циципасом када је реч о комуникацији са тренером током игре. Тенис је један на један спорт и супер је што је тако“, рекао је Американац.
Већ годинама, неки ће рећи и деценијама, траје полемика око „коучинга“ у тенису. У конкуренцији дама су попустили, али тешко ћемо исто видети и код мушкараца – барем не у наредних неколико година.
​► Медведев је био у праву – где је новац?
​► Ђоковић речима легендарне Хрватице објаснио одлуку одласка у Јапан
​► „Новак то сматра непоштовањем, покушао сам да му објасним“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала