Страшни Јанис као Џордан – Милвоки шампион НБА!

© AP Photo / Paul SancyaГрчки кошаркаш Јанис Адетокумбо и играчи Милвоки Бакса
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо и играчи Милвоки Бакса - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Кошаркаши Милвоки Бакса нови су шампиони НБА лиге. Екипа из Висконсина предвођена невероватним Јанисом Адетокумбом победила је Финикс Сансе 105:98 и укупним резултатом 4-2 дошла је до НБА прстена.
Јанис Адетокумбо, који још није напунио 27 година, одиграо је утакмицу која ће се препричавати, те је за 42 минута на терену постигао 50 поена, уз 14 скокова и пет блокада, док је из игре шутирао сјајних 16/25, а са линије за слободна бацања 17/19.
Грчки кошаркаш тако се придружио Мајклу Џордану као једини кошаркаш који је у каријери освојио вишеструки број МВП титула, награду за најбољег дефанзивца и награду за најкориснијег играча НБА финала.
Адетокумбо је у последњој утакмици финала приредио шоу навијачима у дворани, али и свим заљубљеницима крај малих екрана.
Летео је по терену, играо сјајну одбрану, а огроман допринос имао је и у нападу што се најбоље види у статистици. Адетокумбо је успео да преброди једну од највећих препрека – шутеве са линије за слободна бацања.
Погодио је чак 17 од 19 шутева што је невероватно за његове стандарде, те је и ту показао колико је био фокусиран у намери да врати НБА титулу у Висконсин.
Грчки кошаркаш имао је помоћ Криса Мидлтона који је постигао 17 поена, Боби Портис је додао 16, а подбацио је Џру Холидеј, међутим, то није важно јер су Бакси победили.
У пораженом тиму потпуно је заказао Девин Букер који је постигао само 19 поена, уз шут из игре 8/22. Крис Пол је био на нивоу, убацио је 26 поена, али није могао сâм.
Шеста утакмица била је јако напета и могла је да оде у оба смера. Бакси су боље отворили утакмицу, али је Финикс одиграо бруталну другу четвртину (31:13) и на полувреме је отишао са пет поена предности, 42:47.
Одбрана Санса потпуно је подбацила у наставку, примили су чак 63 поена за 24 минута и једноставно нису могли да одведу серују у седму утакмицу.
Имали су прилика, али су у завршници машили важне шутеве и Бакси заслужено долазе до тиуле шампиона најјаче кошаркашке лиге на свету.
Завршена је још једна турбулентна НБА сезона у којој су момци са Балкана проглашени за МВП лиге и МВП финала – Никола Јокић и Јанис Адетокумбо.
Американци „краду“ из Србије – због Луке
Звезда нациљала НБА појачање, Италијани поново „украли“ центра Партизану /видео/
Жоц је поставио темеље – турски гигант не одустаје од југословенске школе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала