Ко то „смењује“ Гојка Перовића?

© Sputnik / Никола БижићОтац Гојко Перовић
Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Ректор цетињске Богословије Гојко Перовић демантовао је писање појединих медија о његовој наводној смени и раду те најстарије школске установе у Црној Гори.
Нема никаквих смена, казни, суђења, нити било каквих процеса против школе или ректора од стране надлежних црквених институција. Све се, Богу хвала, одвија у редовним околностима и како треба“, изјавио је Перовић за радио Светигора.
Он је тако реаговао на незваничне информације појединих медија да га је сменила Београдска патријаршија, односно митрополит Јоаникије, као и да се спроводи „чистка кадрова“ покојног митрополита Амфилохија.
Перовић је истакао да се све што се ради у Богословији ради транспарентно.
„Не знам чему служе и коме добро могу донети толике лажи које се свакодневно пласирају, а тичу се Цркве и њенога рада. Толико смо присутни у јавности да нам се на томе, са неких адреса, и приговара. А опет, исте те адресе, упорно и без прекида преносе лажи о неким наводно тајним и закулисним радњама у Цркви. Што би рекао народ: ‘Нека нам је свима Бог на помоћи’“, казао је отац Гојко Перовић.
Навео је и да је управи Богословије из Синода СПЦ, стигао позив да се укључи у рад Комисије Светог Архијерејског Сабора за унапређење просвете у СПЦ, на начин што ће, поред њега као ректора Цетињске богословије, још један од професора Богословије узети учешћа у раду комисије, објављено је на сајту Митрополије црногорско-приморске.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала