Изазов легенде: Србин и Грк су успели! /видео/

© AFP 2023 / KEVIN C. COXЈанис Адетокумбо и Никола Јокић на Ол стар мечу
Јанис Адетокумбо и Никола Јокић на Ол стар мечу - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Легендарни кошаркаш Коби Брајант је 2019. године издао низ изазова разним кошаркашима у НБА лиги. Међу њима су били Никола Јокић и Јанис Адетокумбо који су обојица испунили задатак две године касније.
Јокић је 2019. године од Кобија Брајанта, трагично преминулог у паду хеликоптера у Лос Анђелесу 26. јануара 2020. године, добио изазов да буде МВП.
Српски центар је 2021. године успео да дође до престижног признања и поклони се преминулој легенди, а сада се прича о новом испуњењу Кобијевих предвиђања.
Легенда Ел-Еј Лејкерса је 2017. задала Јанису да постане МВП, а он је то на крају 2019. урадио други пут у низу.
Тада се огласио Коби и рекао да је следећи изазов га „Грчку наказу“ да освоји титулу у НБА лиги.
И тај изазов Адетокумбо је испунио, с обзиром да су његови Милвоки Бакси у великом финалу најјаче кошаркашке лиге на свету победили Финикс Сансе 4-2 у серији.
Грчки кошаркаш у шестој утакмици одиграо је једну од најбољих утакмица у историји НБА финала убацивши 50 поена и уз то додавши 14 скокова и пет блокада, а после меча новинари су га питали за изазов који му је дао Коби.
„Много ми значи, све је кренуло као шала. Био је на неком 'Најки' скупу и делио је изазове кошаркашима. Помислио сам, дај да пробам за себе. Шта је мој изазов? И он је рекао – МВП“, рекао је Јанис и додао:
„Мислио сам да се шали, нисам очекивао да ће ми одговорити. Али када је то урадио натерео ме је да верујем. Ако Коби Брајант мисли да могу ово да урадим, да могу да играм на високом нивоу, да предводим екипу и освојим МВП... Морао сам да урадим. Морао сам да радим напорно, не како њега не бих изневерио, морао сам то јер су људи веровали у мене. То је ствар, волим да усрећујем људе“.
Време је да Америка чује вапаје и погледа ка Европи
Дивац је морао да ради са незналицом, навијачи га моле да не повуче нови погубан потез
„Луди Србин“ признао: Тако је, „крао“ сам од Жељка и Дуде /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала