Лекић: Предлог да будем премијер није актуелан

© Sputnik / Никола БижићМиодраг Лекић
Миодраг Лекић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Лидер Демоса Миодраг Лекић, кога је Демократски фронт видео као премијера нове црногорске владе, каже да мисли да то више није актуелно и сматра да би требало саставити нову владу на чијем челу би био неко из политичких структура.
Лекић каже да у све три групације постоје политичари који би могли бити компетентни председници владе - Алекса Бечић, Славен Радуновић или Дритан Абазовић.
“Ситуација је следећа: једна политичка групација је то предложила, док УРА и Демократе дају подршку Кривокапићу тако да та тема није уопште на столу и ја о њој ни не размишљам. Сматрам да би требало саставити нову владу и да из политичке структуре треба изабрати премијера", рекао је Лекић у интервјуу за црногорску Нову М тв, након трећег неуспешног покушаја да парламентарна већина превазиђе највећу политичку кризу у Црној Гори.
Лекић каже да су се Бечић, Радуновић и Абазовић доказали као опозиционари и могли би да заступају интерес укупне коалиције.
Црна Гора грб - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Шта кочи одлуку о новим изборима у Црној Гори
Са друге стране, истакао је, нема такво мишљење и о актуелном премијеру.
"По мом мишљењу (Кривокапић) је апсолутно некомпетентан, и који чак користи своју позицију за обрачунавање јер напада једну компоненту парламентарне већине и која му, истина, не остаје дужна“, навео је.
Ипак, додао да ако би дошло до сагласности да он буде премијер размотрио би ту понуду.
Лекић је коментарисао и став једног од лидера ДФ Андрије Мандића о остварењу "Српског света".
„Дакле, оно што претпостављам да је тај српски свет, нисам апослутно за његову офанзиву овде, али сам једнако тако против антисрпског света или свијета. Мислим да су то екстреми који се хране овде, да се ради о духовним политичким близанцима и да је потребно формирати једну политику која је супериорна у културном, еманципаторском смислу“, истиче Лекић, а преноси Танјуг.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала