„Не причајте ни са ким“: Нови предлог за спречавање ширења короне /видео/

© AP Photo / Rick RycroftПусте улице у Сиднеју после увођења строгих мера због вируса корона
Пусте улице у Сиднеју после увођења строгих мера због вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Нови Јужни Велс бори се са најгорим таласом ковида ове године, а шефица здравства те најнасељеније аустралијске државе, Кери Чант, саветовала је суграђанима да не причају једни са другима како би се спречило ширење вируса.
Након што је у уторак потврђено 78 нових случајева заражених короном и један смртни исход, Кери Чант је изјавила да би Аустралијанци требало да се уздрже од разговора, чак и ако носе маске и ако су вакцинисани.
„Иако је конверзација у људској природи, нажалост, сада није време за то“, рекла је она новинарима.
„Чак и ако видите комшију у шопинг центру….не започињите разговор. Сада је време да се интеракција са другима сведе на минимум“, сматра Кери Чант.
Она је додала да маске не пружају тоталну заштиту и да би људи морали да воде рачуна да не дођу у контакт са неким ко представља ризик.
Такође, позвала је становнике и да се уздрже од посета пријатељима и члановима фамилије, преноси РТ.
„Морамо узети у обзир да сваки пут када изађемо из куће, неко са ким дођемо у контакт би могао да пренесе вирус“, казала је Кери Чант.
Ови савети, међутим, наишли су на оштре критике корисника друштвених мрежа, уз оцене да су „нечувени“ и да осликавају „очај владиних званичника“.
Иначе, од почетка пандемија Аустралија је уз помоћ строгих мера забележила нешто изнад 32.000 случајева, а умрло је 915 пацијената.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала