Огласио се Ристо Јовановић после изласка из притвора у Митровици

© Фото : Јутјуб/ Kosovo OnlineРисто Јовановић
Ристо Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
„Не осећам се кривим! Поздрављам све људи који су били уз мене. У тешким тренуцима сам схватио ко ми је био подршка“, рекао је по изласку из притвора у Косовској Митровици Ристо Јовановић из Подгорице, који је ухапшен за Видовдан на Газиместану, а којем је суђено за „изазивање раздора и нетрпељивости“.
Суд у Приштини изрекао му је данас казну од шест месеци затвора, петогодишњу забрану уласка на Косово, још 150 евра за судске трошкове, као и 30 евра на име увреде „жртава“, преносе Новости.
Међутим, Јовановићева адвокатица, Јована Филиповић, сагласила се да се затворска казна замени новчаном у износу од 6.700 евра, али је најавила да ће одбрана уложити жалбу Апелационом суду. Новац је донела његова сестра Славенка Терзић, па је Ристо Јовановић одмах после исплате изашао на слободу.
Подгоричанину Ристу Јовановићу, кога је Косовска полиција ухапсила на Видовдан, 28. јуна, на Газиместану, одређена је мера од 30 дана притвора. - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Ристо Јовановић пуштен из притвора након плаћања кауције
Подсетимо, Јовановић је ухапшен, када се 28. јуна побунио због малтретирања монахиње на излазу из Газиместана, којој је косовска полиција претресала личне ствари. Међутим, њега су теретили за „изазивање мржње и нетрпељивости“ међу заједницама на Косову, односно да је узвикивао: „Убиј шиптара“, „Косово ћемо опрати крвљу"“, као и „Када се окренем десно Шиптарима ће бити тесно".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала