- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Сви балкански геноциди | Свет са Спутњиком

Пратите нас
Балкан последњих месеци поново доказује да пати од вишка историје: распакују се стари спорови, отварају незалечене ране, претресају ратна страдања. По већ виђеном обрасцу манипулише се историјским чињеницама, једни ратни злочини проглашавају геноцидом, а други минимизирају или потпуно прећуткују.
Свако мало искрсавају нови геноциди кад неко у региону пусти машти на вољу па тако, иако је Косово и Метохија великим делом очишћено од Срба, нису Срби него косовски Албанци жртве чак три наводна геноцида.
Сребреница по дефолту мора бити означена као геноцид, али то никако нису злочини у Братунцу или свирепо убиство дечака Слободана Стојановића у селу код Зворника.

Зашто се опет вади из фиока прича о балканским геноцидима и увлачи у политичке игре? Како објаснити инфлацију тог термина и да ли се тиме понижавају жртве? Шта кажу историјске чињенице о догађајиима које помиње косовски премијер Аљбин Курти? Како је, после усвајања резолуције о Сребреници, у црногорску скупштину стигла и резолуција о геноциду у Пиви и селу Велика?

Одговоре на ова питања потражићемо у емисији "Свет са Спутњиком" . Наши гости у студију су проф др Часлав Копривица са Факултета политичких наука и историчар проф др Чедомир Антић.
Телефоном ћемо укључити академика Љубодрага Димића историчара и руководиоца Одбора за историју двадесетог века САНУ.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Слушајте нас на таласима Радио Новости на 104,7 мегахерца, гледајте на Фејсбук страници Спутњика, али и на јутјуб каналу Спутњик Србија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала