Ерик Клептон против "ковид правила": Ако не могу невакцинисани - нема ни концерта

© Wikipedia / Majvdl Ерик Клептон
Ерик Клептон - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите нас
Реагујући на одлуку британске владе да ће само вакцинисаним грађанима бити дозвољен улазак на концерте и у ноћне клубове, Ерик Клептон је рекао да ће отказати наступе на местима где су дискриминисани невакцинисани.
Након што је британски премијер Борис Џонсон најавио пропуснице за вакцинисане, Клептон је навео да неће наступати ни на једној сцени где је присутна „дискриминација публике“.
„Ако не буде предвиђено да сви присуствују, задржавам право да откажем наступ“, рекао је Клептон.
Уз поруку је приложио линк до антикарантинске песме „Устани и ослободи се“ (Stand & Deliver) коју је прошле године снимио заједно са Ван Морисоном.
Према часопису „Ролинг Стоун“, Клептон би требало да наступа у Великој Британији до маја идуће године, када има два резервирана термина у лондонском „Ројал Алберт холу“. Осим тога, заказао је и „прегршт“ концерата у Северној Америци у септембру.
Реакције у САД на Клептонову најаву биле су подељене. Конзервативни универзитет Прагер похвалио га је што се борио против „арогантне тираније“, док либерали кажу да не желе да га гледају и проглашавају га расистом поводом коментара које је давао седамдесетих.
Ерик Клептон (76) је отворени критичар закључавања због ковида 19. Ове године био је критикован због разговора о наводним нежељеним ефектима које је доживео након што је примио вакцину, кад је рекао да је био у „агонији“ и „хроничном болу“ због чега недељу дана није могао свирати гитару.
Један од највећих рок гитариста свих времена Ерик Клептон је током соло каријере продао више од 100 милиона плоча широм света.
Иако је већина британских ограничења због ковида 19 укинута 19. јула, Џонсонова влада планира да уведе пропуснице за вакцинисане што је изазвало петиције и уличне протесте, преноси РТ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала