Грчка пооштрила мере

© AP Photo / Thanassis StavrakisРадник поставља столице у таверни на плажи Плака у егејском острву Наксос
Радник поставља столице у таверни на плажи Плака у егејском острву Наксос - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите нас
Грчка је данас саопштила да сви запослени у ресторанима и сектору туризма широм земље морају да се подвргавају редовним тестовима на ковид 19, проширујући ту обавезу која се раније примењивала само на неким острвима популарним код туриста.
После за туризам катастрофалне 2020. године, Грчка је укинула већину ограничења надајући се бар делимичном оживљавању кључне туристичке индустрије током лета, пренео је Ројтерс.
Али након поновног пораста броја заражених од ковида 19 последњих недеља због ширења заразније делта варијанте, Грчка је прошле недеље наредила тестирање невакцинисаних радника у ресторанима и туристичким компанијама два пута недељно на неким од главних острва.
Исто правило сада ће се примењивати на радницима у овим секторима широм Грчке, рекао је заменик министра за заштиту грађана Никос Хардалијас на конференцији за новинаре.
Протести у Грчкој - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Хаос у Грчкој – протест због вакцинације, сукобили се демонстранти и полиција /видео/
„Наш циљ је да наша земља настави да шаље поруку да је била и да ће остати сигурна туристичка дестинација“, истакао је он.
Упркос недавним ограничењима, случајеви на острву Миконос брзо су се проширили, приморавајући власти прошле недеље да уведу ноћни полицијски час и забрану музике од 26. јула.
Хардалијас је рекао да се ситуација на Миконосу мало поправила и да ће власти одлучити о продужењу или укидању мера наредних дана, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала