Војводина утишала Литванце и осветлала образ српског фудбала

CC0 / Unsplash / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите нас
Фудбалери Војводине победили су у Литванији Паневежис - 0:1 (0:0) у другом колу квалификација за Лигу конференција, а гол одлуке постигао је Немања Човић у 70. минуту.
Војводина је, бар на кратко, осветлала образ српског фудбала, с обзиром на то да су дан раније Звезда и Чукарички резултатски подбацили, док Партизан своју утакмицу игра вечерас од 21 час, када у Хумској дочекује Дунајску Стреду.
Изабраници Славољуба Ђорђевића, отпутовали су на мегедан новоформираног литванском клубу - Паневежису, основаном пре свега шест година, после одличног резултата са Црвеном звездом на Маракани, где су освојили бод у утакмици без голова.
Новосадска "стара дама" била је благи фаворит на гостовању у Литванији, и то је успела да оправда и резултатски.
Након што су у првом полувремену мреже мировале, у наставку су црвено-бели са „Карађорђа“ почели да играју боље и отвореније, а успели су да постигну гол из прве озбиљне прилике, када је Немања Човић у 70. минуту искористио правовремено додавање, успео да побегне својим чуварима и да закуца лопту у мрежу иза леђа Голаса.
До краја је српски представник искусно успео да сачува резултат, те је јасно да с лепом предношћу дочекује идућег четвртка Паневежис на „Карађорђу“.
Подсетимо, у случају да Војводина елиминише Литванце, наредна препрека у 3. колу Лиге конференција биће јој аустријски ЛАСК 5. августа, док је реванш заказан седам дана касније у Аустрији.
Европа и свет имају важан захтев за Србију
Партизан је изненадио навијаче и навео на питање – ко је „21“? /фото, видео/
Орбаново чедо стиже у Београд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала