Загорки Доловац трећи мандат републичког тужиоца

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкупштина Србије
Скупштина Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Скупштина Србије изабрала изабрала је вечерас Загорку Доловац за Републичког јавног тужиоца, којој ће то бити трећи мандат, будући да је на функцији од 2010. године.
Нови шестогодишњи мандат Загорке Доловац почиње у јануару 2022.године.
Она је раније представила Државном већу тужилаца програм организације и унапређења рада јавног тужилаштва за период од 2022. до 2028. године.
Навела је да су јој приоритети у раду одлучна борба против криминала, нарочито против корупције, јачање међународне сарадње, повећање ефикасности кривичног гоњења кроз ефикасну примену тужилачке истраге.
„Надам се да ћу бити у могућности да надоградим претходно остварено и још више допринесем владавини права и ефикаснијем раду правосуђа“, навела је тада Доловац.
Доловац је рођена у Новом Саду, завршила је гимназију у Сремским Карловцима, дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1989. године, а правосудни испит је положила 1992. године.
Од 2004. до 2007. била је заменик окружног јавног тужиоца у Новом Саду, од 2007. до 2009. налазила се на месту в.д. окружног јавног тужиоца у Београду, а од 1. јануара 2010. је Републички јавни тужилац, преноси Танјуг.
Јавног тужиоца на предлог Владе бира Народна скупштина са листе кандидата које утврђује Државно веће тужилаца и на период од шест година.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала