Американац је признао да је Србин, али: „Има у њему нечега хрватског, а добио би и пасош ЕУ“

© AP Photo / Jacob KupfermanЏон Кончар
Џон Кончар - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Хрватска кошаркашка репрезентација би могла да добије појачања из Америке, а једно од њих је Џон Кончар, кошаркаш Мемфиса коме је отац Србин.
Загребачки Индекс преноси да су могућа натурализовања играча и додаје да је селектор Вељко Мршић рекао да је Кошаркашки савез Хрватске почео да „тражи деде, бабе и супруге“, као основ за додељивање држављанстава.
Уз то, наведено је и да се „нуде“ поједини НБА играчи.
Индекс пише да се ради о Камерону Џонсону из Финикса, те Кончару из Мемфиса.
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо (2013) - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Прекрстио се са три прста пре уласка у НБА, захвалио Богу – и покорио Америку!
„У НБА лиги је епизодиста, али је имао величанствену колеџ каријеру Пардју у Форт Вејну. Чак је градоначелник тог града у Индијани након завршетка његове последње сезоне на колеџу прогласио његов дан. Међутим, његово порекло је нешто компликованије. Претраживањем интернета се може пронаћи да са очеве стране има српске корене“, наводи Индекс.
Загребачки портал је потом проширио причу.
„Он је трећа генерација у Америци и не зна много о свом пореклу. Каже да има мађарске и чешке крви, деда са очеве стране му је Србин, а Марку Гудурићу је рекао да је Србин“, наводи извор Индекса.
Индекс наводи да Србија има прегршт талената и код куће.
„Србија нема потребу за натурализованом играчима и никада није разматрала Кончара. У његовом компликованом пореклу има и нешто хрватског, Србија би му могла више понудити, али би у Хрватској добио пасош Европске уније који би му олакшао ангажман у Европи“, пише Индекс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала