Црногорска скупштина заказала саслушање министарке, за одлуку гласала и УРА /видео/

© Фото : Youtube/Univerzitet Crne Gore/PrintscreenЦрногорска министарка културе, науке, просвете и спорта Весна Братић
Црногорска министарка културе, науке, просвете и спорта Весна Братић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Одбор црногорске скупштине за просвету, науку, културу и спорт саслушаће ресорну министарку Весну Братић, а на иницијативу председника тог скупштинског тела Дамира Шеховића. Министарка Братић, како је договорено, биће саслушана наредног петка, 30. јула у подне.
За је гласало седам посланика укључујући и посланике владајуће странке УРа Дритана Абазовића, док их је против било шесторо из остатка парламентарне већине.
Председник одбора Дамир Шеховић каже да је у просвети извршена класична чистка и обрачун са неподобнима, а да се није водило рачуна о њиховим појединачним резултатима рада.
„Направљена је велика штета нашем образовном систему. Нема аргументација која може да оправда смену свих директора без детаљније анализе“, рекао је он.
Шеховић, који је иницијатор саслушања, рекао је да је један од разлога за саслушање тај што школски одбори нису конституисани складно закону, док је други правне природе, „јер су готови сви директори разрешени противно праву и незаконито“.

Милачић: Братићкин грех што је Српкиња

Марко Милачић из Праве Црне Горе рекао је да није против саслушавања, истичући како у случају Весне Братић преовладавају „селективност и двоструки аршини“.
За Братићку је рекао да је министарка која не трпи никакве притиске, те да је њен највећи грех што је Српкиња, а што јој се не може опростити са разних страна.
Литија у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Весна Братић: Литијски покрет је демонстрирао снагу која није виђена на овим просторима /видео/
Шеховић је, међутим, подсетио како је министарка Братић говорила да је жена четник, те да Црногорци не постоје јер су резултат етничког инжењеринга.

Јелена Божовић (ДФ): У време Шеховића највише штете по образовање

Јелена Божовић из ДФ-а устврдила је како је за време мандата Дамира Шеховића образовање претрпело највећу штету.
„Знало се како се запошљава и тамо су били ваши и јастребови ДПС-а, који су вршили националну и политичку дискриминацију оних који не подржавају вашу тадашњу коалицију“, казала је Божовићева.
Она тврди да као професорица српског језика и књижевности није могла да пронађе посао, преноси РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала