- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Инцково „закуцавање“ | Спутњик интервју

Пратите нас
Само пар дана пред истек мандата високи представник Валентин Инцко долио је уље на ватру ионако запаљиве ситуације у БиХ одлуком да наметне допуне Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца.
А док у Сарајеву већ лицитирају да ли би и ко могао да заврши у затвору због негирања наводног геноцида у Сребреници, из Српске оштро поручују да је ово последњи ексер у ковчегу БиХ. Шта су могући сценарији у БиХ? Да ли је Инцково „закуцавање“ испровоцирано ових дана објављеним извештајем Независне комисије о Сребреници који оцењује да злочин који се догодио у том делу БиХ није био геноцид?
Или је одговор на руско-кинески нацрт резолуције о високом представнику који није усвојен у Савету безбедности УН? Какав ће бити статус новог високог представника Кристијана Шмита, непризнатог од Русије, Кине и Српске.
Последица Инцкове одлуке за БиХ и регион тема су емисије Спутњик интервју чији су гости дипломата у пензији Зоран Миливојевић, политички аналитичар из Бањалуке Војислав Савић и професор Срђан Перишић. Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала