Лавров: Запад агресиван јер се његова доминација ближи крају

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Агресивност западних партнера на међународној сцени проистиче из свести да се свет креће ка полицентричном устројству, каже руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Агресивност (западних партнера на међународној сцени) произлази из свести о томе да се доминација историјског Запада која траје више од 500 година приводи крају“, рекао је руски министар у оквиру вебинара „Спољна политика Русије: успеси, изазови, задаци и перспективе“.

Према његовим речима, свет се креће ка полицентричном устројству: дошло је до драстичног скока у развоју Кине, Индије и других земаља, у Африци су се појавиле земље са „легалним интересима у циљу јачања свог присуства на међународној сцени“, рекао је Лавров.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Кремљ: Обуздавање Русије - константа спољне политике Запада
„Процес се одвија у историјски исправном правцу, јер што више таквих играча и што више има равнотеже у светском систему то смо ближи првобитној замисли оснивача УН“, рекао је руски министар и додао да је у Повељи светске организације прецизирано да се сва питања морају решавати мирно, колегијално и без показивања непоштовања суверенитета неке земље.
Све о Русији
... прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала