Први руски дрон-пресретач „Вук-18“ чува затворе и аеродроме

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаАутоматски дрон-пресретач "Волк 18"
Аутоматски дрон-пресретач Волк 18 - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Први руски дрон-пресретач „Вук-18“ ће, поред осигуравања безбедности аеродрома, бити коришћен и за уништавање дронова којим преступници покушавају да у затворе доставе нелегалне пакете.
Демонстрација дрона одржана је у склопу ваздухопловне изложбе МАКС-2021, присуствовали су и представници Федералне казнене службе који су високо оценили његове могућности.
Беспилотна летелица БАС-200  - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Представљен нови руски дрон-хеликоптер
Један од главних циљева дрона су квадрокоптери типа „Фантом“ који преступници и најчешће користe. Међутим, систем за навођење комплекса ROSC-1 омогућава да се на удаљености од три километра открију беспилотне летелице „Фантом“, што је, по речима Савицког, одличан резултат.
Нови дрон ће бити коришћен и за заштиту аеродрома. Његов основни задатак ће бити уништавање дронова који ометају лет авиона.
План је да се тестирања заврше ове године.
Дрон „Вук-18“ је брзи квадрокоптер са полетном масом до шест килограма и димензијама 60 пута 60 центиметара. Време лета дрона-пресретача достиже 30 минута.
Како је саопштио „Алмаз Антеј“, дрон је наоружан са три система за бацање мреже, којима се хвата противнички дрон и тако се онеспособљава. Ако „Вук“ не постигне тај резултат и искористи све мреже, предвиђена је функција која омогућава да се противнички дрон разбије у ваздуху.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала