Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Руси указали на проблеме, Јапанац реаговао: „Да објасним...“ /видео/

© AP Photo / Frank AugsteinЛопта на Олимпијским играма
Лопта на Олимпијским играма - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Руски спортисти су упутили примедбе на рачун смештаја у олимпијском селу у Токију, после чега је уследила и реакција организатора.
Руска делегација се налази међу хиљадама људи који су стигли у јапанску престоницу како би учествовали на Олимпијским играма, које се одржавају са годином закашњења због пандемијских околности.
Упркос чињеници да су имали додатних годину дана за организацију, јапански домаћини нису успели да обезбеде максималне услове за боравак спортиста и делегација, на шта је указано из руског тима.
Никита Мазепин у болиду Ф1 екипе Форс Индија - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Узалуд забранa – руску заставу не могу да зауставе правила /фото/
Руски спортисти су упутили жалбе на чињеницу да у појединим смештајним објектима нема телевизијских пријемника, тоалета и фрижидера, што је више него неопходно с обзиром на то да ће спортисти већину времена, ван борилишта, морати да проводе у собама.
Руски медији су пренели да су спортисти оценили да имају осећај као да се налазе у средњовековној држави, а не у Јапану.
На то је реаговао први човек Организационог комитета Олимпијских игара Сеико Хашимото.
„Мислили смо да смо припремили све, реаговаћемо поводом недостатка фрижидера и телевизора, али најпре да објасним шта је проблем са руском делегацијом. Они се нису пријавили за коришћење телевизијских пријемника и фрижидера“, навео је Хашимото.
Дрес украјинске фудбалске репрезентације са обрисом Украјине која укључује и Крим - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Украјина бесна на Јапан због границе са Кримом /фото/
Чак и да је Јапанац у праву, да ли је заиста потребно у 21. веку пријављивати се за коришћење фрижидера и телевизора, нарочито у држави која је препозната као једна од технолошки најнапреднијих?
Како год, руски тим је реаговао, а сасвим је сигурно да ће Јапанци, имајући у виду њихову традиционалну експедитивност, реаговати и омогућити спортистима најбоље услове за живот у својој држави.
Неке ствари, међутим, неће моћи да буду промењене, попут висине плафона у појединим собама, што је демонстрирао руски тенисер Карен Хачанов.
Руски медији подсећају да је током Зимских олимпијских игара у Сочију било „популарно“ тражити проблеме у том граду, међу западним спортистима и западним медијима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Спектакуларан снимак из Токија – Новак као старији брат младим Србима /видео/
Зоран Мока Славнић (у средини) са репрезентатицем САД Филом Фордом и саиграчем Драганом Кићановићем у финалу Олимпијских игара 1976. год. у Монтреалу, Канада. - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Мока Славнић за Спутњик: Москва је наша круна /видео/
Руска атлетичарка Дарја Клишина током такмичења у скоку у даљ на Светском првенству у Пекингу. - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Руска лепотица спремна за Олимпијске игре /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала