Вести: Руско-кинеска резолуција о БиХ показатељ промена односа моћи у свету /видео/

Пратите нас
Пратите вести Радија Спутњик
Вечерас у вестима:
Валентин Инцко наметањем Закона о забрани негирања геноцида закуцао је ексер у ковчег звани држава Босна и Херцеговина, Бањалука ће одговорити бојкотом учешћа у раду „антодејтонских“ институција, каже аналитичар Војислав Савић.
Иако није усвојена, руско-кинеска резолуција о Високом представнику показатељ је промене односа моћи у међународном систему - новост је што се у игру умешала и Кина, објашњавају стручњаци.
Материјал који је прикупила Независна међународна комисија о свим страдањима у сребреничкој регији биће полазна основа за понављање поступка против генерала Ратка Младића, каже његов адвокат Бранко Лукић.
Притисак јавности је учинио своје: осумњичени за брутално гажење готово целе породице на пешачком прелазу у београдском насељу Карабурма, које се трагично завршило по деветогодишњег Стефана, поново је у притвору после даноноћног протеста грађана и жалбе Првог основног јавног тужилаштва.
Иако наша репрезентација апсолутно влада женском одбојком од 2017. године и на последња три велика турнира освојила је три злата, селектор Зоран Терзић каже да је, уочи Токија, ипак „умерени оптимиста“.
Пишите нам у коментарима. Сва ваша питања узећемо у обзир. Слушајте нас и сазнаћете оно што други прећуткују.
Инцкова одлука је и тема ванрендог издања емисије Спутњик интервју.
О томе шта су могући сценарији у БиХ, да ли је Инцково „закуцавање“ испровоцирано извештајем Независне комисије о Сребреници, који оцењује да злочин који се догодио није био геноцид, или је одговор на руско-кинески нацрт резолуције о високом представнику, за Спутњик говоре дипломата у пензији Зоран Миливојевић, политички аналитичар из Бањалуке Војислав Савић и професор Срђан Перишић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала