Возачу који је усмртио дечака на Карабурми одређен притвор

© Sputnik / Лола ЂорђевићГрађани на Карабурми пале свеће и остављају играчке и слаткише на месту где је аутомобил ударио дечака
Грађани на Карабурми пале свеће и остављају играчке и слаткише на месту где је аутомобил ударио дечака - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Кривично ванпретресно веће суда усвојило је жалбу Првог основног јавног тужилаштва у Београду и одредило притвор за Л. Г. (38) који је, како се сумња, 18. јула увече на Карабурми својим аутомобилом ударио двоје деце од пет и девет година на пешачком прелазу, па побегао. Деветогодишњи дечак је јуче од повреда преминуо.
Портпаролка Првог основног суда у Београду Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је одлуком већа преиначено решење судије за претходни поступак и одређен притвор до 30 дана за Л.Г, који ће се рачунати од дана и часа лишења слободе.
Овом одлуком је такође укинута мера забране напуштања боравишта без одобрења суда и привремено одузимање возачке дозволе, коју је уместо притвора у среду Л. Г. одредио судија за претходни поступак.
Притвор му је одлуком већа данас одређен због опасности од бекства и због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.
Зграда правосудних институција у Катанићевој у Београду - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Тужилаштво уложило жалбу, тражи притвор за возача који је изазвао несрећу на Карабурми
Л.Г. се на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем, али га је и поред предлога тужилаштва судија пустио да се брани са слободе, због чега је тужилаштво данас уложило жалбу.
У захтеву за одређивање притвора тужилаштво је подсетило и да је Л.Г. напустио лице места, да се није сам пријавио након незгоде већ га је пронашла полиција, као и јер нема пријављено пребивалиште на територији Србије, односно јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.
Такође је указало да је више пута осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.
Због пуштања на слободу Л. Г. грађани су организовали протесте на Карабурми претходних вечери.
Њему се на терет стављају кривична дела – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и кривично дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.
Кривичном пријавом Л. Г. је стављено на терет да је дана 18. јула око 20.15 часова управљајући путничким возилом у улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и обори три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.
Протест на Карабурми због погибије дечака - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Карабурма и јутрос блокирана због смрти дечака: Грађани траже хапшење возача
У незгоди су деца С.Б. (2011.) и Л.Б. (2016.) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда јуче преминуо.
Отац М.Б. задобио је за сада лаке телесне повреде.
У наставку поступка тужилаштво ће испитати и оштећене и сведоке, одредити медицинско вештачење како би се утврдио степен повреда које су задобили оштећени, као и саобраћајно техничко вештачење ради утврђивања свих околности под којима се догодила саобраћајна незгода.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала