Вулин: Инцко је решио да се освети свим народима у БиХ

© Sputnik / Лола Ђорђевић Александар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин данас је, реагујући на одлуку одлазећег високог представника међународне заједнице у БиХ Валентина Инцка да наметне забрану негирања геноцида, поручио да се истина не може наметнути законом и да је Инцко решио да Србе „ућутка“ и забрани им да говоре истину о грађанском рату у БиХ.
„На самом крају мандата, Инцко је решио да се освети свим народима у БиХ и да земљу коју није заволео, нити је било чиме добрим задужио, узнемири и подстакне расправе и поделе“, навео је Вулин у писаној изјави.
Он је упитао и шта ће се десити ако милион Срба из Републике Српске потпише петицију у којој сведочи да геноцида није било, хоће ли сви ићи у затвор и како ће се звати затвор у коме ће за истину страдати милион Срба.

„Да ли ће се тај затвор звати БиХ? Да ли се забрана сведочења истине односи само на Србе у БиХ, да ли ће на Интерполовој потерници завршити и Срби из Србије и сви други слободномислећи људи који не признају оно чега није било? И да ли ће овај закон послужити за коначни обрачун са Александром Вучићем и свима нама који не дамо да Срби постану народ геноцида?“, пита Вулин.

Такође, пита и шта ће рећи Инцко и они који га подржавају, ако Србија донесе закон о забрани признања Косова и Метохије као независне државе и на потерницу стави све који о Аутономној покрајини КиМ говоре као о држави Косово.
„Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити, или спречена, или игнорисана“, навео је Вулин.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала