Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Један дан, две медаље – и три прста! /видео/

© REUTERS / MURAD SEZERТијана Богдановић са бронзаном медаљом на Олимпијским играма у Токију
Тијана Богдановић са бронзаном медаљом на Олимпијским играма у Токију - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Првог дана Олимпијских игара Србија је имала не један, већ два разлога за славље, а све је завршено са три прста и пуно емоција.
У јутарњим часовима прву медаљу Србији је донео стрелац Дамир Микец, који је крунисао величанствену каријеру медаљом са Олимпијских игара.
„Још нисам свестан успеха. Већ дуго желим да комплетирам све медаље, само је олимпијска фалила у каријери. Више не фали!“, рекао је сребрни Микец.
Иако је деловало да ће то бити то што се тиче медаља за нашу земљу првог дана, велики повратак направила је теквондисткиња Тијана Богдановић.
Богдановићева је изгубила први меч на Играма, али онда после дугог дана успела да кроз репасаж дође до борбе за бронзу.
У том мечу је разбила Јапанку Мију Јамаду са 20:6 и моментално кренула у велико славље.
Узвикнула је „Тооо!“ и отишла у загрљај селектора Драгана Јовића, па се затим трипут прекрстила и кренула у славље друге олимпијске медаље у каријери, након сребра из Рио де Жанеира.
„Јако сам срећна због медаље, срећна сам што сам добила прилику да се борим за одличне ја овим Олимпијским играма. И даље ми је криво што сам испала у првом колу, али девојка из Шпаније је јако добра и спремна за овај турнир“, рекла је Богдановићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала