Ко су супарници новог руског ловца „Шах-мат“?

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаКо су супарници новог руског ловца „Шах-мат“?
Ко су супарници новог руског ловца „Шах-мат“? - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Лаки тактички авион Су-57, познат под називом „Шах-мат“ има све елементе пресретача на великим висинама и његов главних задатак биће уништење највећих непријатеља, а то су амерички ловци Ф-22 Раптор и Ф-35 Лајтнинг II, пише часопис „Форбс“.

„Узмите све карактеристике у обзир – неупадљивост и велика висина лета и постаје јасно да су исто тако неупадљиви Ф-22 и Ф-35 који лете на великим висинама главни циљеви ‘Шах-мата’“, наводи се у чланку.

Такође, аутор, војни експерт Том Купер, износи став да без финансијске помоћи споља Русија неће бити у стању да реализује пројекат.
Подсетимо, руска одбрамбена корпорација „Ростех“ и Обједињена корпорација за изградњу авиона (ОАК) представиле су у уторак на Међународном авио-космичком салону МАКС -2021 нови лаки авион пете генерације „Шах-мат“ компаније „Сухој“.
Прототип новог руског ловца Шах-мат - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
„Шах-мат“: По чему је јединствен најновији руски ловац пете генерације
Нова летелица производиће се у две варијанте – као двосед, али и као беспилотна летелица. Како се наводи, максимално борбено оптерећење новог руског ловца са једним мотором износи 7.400 килограма.
Карактеристике руског авиона му омогућавају да лети надзвучном брзином и да буде неупадљив.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала