Москва о намери Кијева да постане „гасни хаб“ Европе: Пусте жеље

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Намере Кијева да постане „гасни хаб“ Европе након старта гасовода „Северни ток 2“, како би спасао свој систем за транспорт гаса, само су пусте жеље, оцењују у Москви.
Руски сенатор Алексеј Пушков каже да жеље Украјине немају никакве везе са реалношћу јер за тако нешто не поседују глобални потенцијал.

„Једина шанса Кијева је да постигне договор с Москвом и то без конфронтација и хистерије. Али, не: у Кијеву, као и раније, више воле да сами себи шутирају пенале“, написао је сенатор на Телеграму.

Подсетимо, идеју о томе да Украјина постане „гасни хаб“ Европе изнео је раније данас посланик владајуће странке „Слуга народа“ у парламенту Јуриј Камељчук.
„Један од најједноставнијих сценарија је да постанемо гасни хаб Европе, користећи и друге гасоводе, испоручујући на пример турски гас, или из Ирана и Азербејџана, а можда чак и испоручујући течни природни гас бродовима из Катара“, рекао је Камељчук, не наводећи да ли је већ нешто учињено по том питању.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Украјина запретила због „Северног тока 2“: Ова игра није готова
Током протекле недеље Вашингтон и Берлин су постигли договор о „Северном току 2“, што је изазвало велико незадовољство у Кијеву. Украјинске власти, које страхују да ће изгубити статус транзитне земље за транспорт руског гаса, упозоравају да ће наставити да се боре против овог пројекта а од ЕУ траже компензације.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала