Пушков: Кад „Северни ток 2“ почне да ради нове америчке санкције мало вероватне

© Фото : Axel Schmidt/Nord Stream 2Изградња гасовода "Северни ток 2" у Лубмину
Изградња гасовода Северни ток 2 у Лубмину - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков каже да су предвиђања америчког сенатора Теда Круза о томе како ће наредни амерички лидер, и то из редова републиканаца, наставити да се бори против „Северног тока 2“ упитна. Након што гасовод буде пуштен у рад нове америчке санкције су мало вероватне, оценио је он.
„Сенатор Круз се загледао предалеко, преко политичког хоризонта. Прво, републиканци тренутно немају лидера изузев бившег председника Доналда Трампа“, написао је Пушков на Телеграму.
Он је додао да Трампу неће бити лако да победи на следећим изборима због чега је Крузова изјава крајње упитна, а говорити о будућим санкцијама „Северном току 2“ у таквим условима је преурањено, додао је Пушков.
„После 2024. године када гасовод већ почне да ради санкције су мало вероватне. Тако да је изјава Круза ништа више него напад на администрацију демократа и то не најуспешнији “, закључио је Пушков.
Подсетимо, сенатор Круз је рекао да су амерички председник Џозеф Бајден и његова администрација капитулирали пред Русијом по питању гасовода „Северни ток 2“.
Он је став Вашингтона према руском гасоводу упоредио са одлуком бившег америчког председника Џимија Картера да преда контролу над Панамским каналом.
„Наредни председник који ће ступити на дужност 20. јануара 2025. године, верујем да ће бити републиканац, увешће санкције том гасоводу. То значи да ће се европске компаније које мисле да ће се срећно извући после учешћа у пројекту суочити са Дамокловим мачем када Бела кућа више не буде капитулирала пред Русијом“, рекао је амерички сенатор у интервјуу за „Политико“.
Раније ове недеље Вашингтон и Берлин су постигли договор о гасоводу.
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала