Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Дамир Микец упуцао прву медаљу за Србију! /фото/

© AP Photo / Rebecca BlackwellДамир Микец
Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Дамир Микец, српски репрезентативац у стрељаштву, освојио је прву, сребрну медаљу за Србију на Олимпијским играма у Токију!
Микец је у категорији ваздушни пиштољ освојио осмо место у квалификацијама и успео да избори финале, где је феноменално пуцао и стигао до сребрне медаље на Олимпијским играма!
Он је претходно квалификације завршио са 578 поена, у конкуренцији 36 стрелаца.
Финиш је био драматичан, али је Микец успео да задржи фокус и да „упуца“ место у финалу где је феноменално наступио, искористио је лоше моменте ривала и освојио прву медаљу за Србију у Токију!
Златну медаљу је освојио Џавад Форуги из Ирана, Микец је завршио као други, док је бронза отишла у руке Веи Панга из Кине.
Микец је после две рунде такмичења био четврти, Павло Коростилов, украјински такмичар је подбацио у финишу, а Србин је то искористио и одличним наступом стигао до финалног пуцања.
Форуги је имао велику предност, Микец није могао да га сустигне, али је у 38. години успео да стигне до прве олимпијске медаље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала