Вучић: Биће скинута глава нарко-мафији

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у суботу увече на телевизији Пинк да Србија не може да се врати у прошлост и да криминалци морају да буду мањи од маковог зрна. Он је изнео нова сазнања о бруталностима криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.
"Данас криминалци нису јачи од државе, биће мањи од маковог зрна. Могу мене да убију и опет се ништа неће променити. Више се не враћамо на старо. Нема повратка уназад, згазићемо нарко банду, скинућемо ћемо главу нарко-мафији и створићемо безбедне улице за нашу децу", рекао је он.
"Док сам ја председник, Србијом неће управљати страни фактори", навео је Вучић.
Током емисије на ТВ Пинку приказани су узнемирујући снимци убиства Властимира Милошевића у Улици 27. марта у центру Београда.
"Овде је реч о сукобу два клана, о нечему што је увезено у Србију из Црне Горе, реч је о рату кавачког и шкаљарског клана", рекао је Вучић.
"Ту постоји и бизнис и економско политичка позадина. Овај догађај је важан јер за нас представља велики проблем. Ја сам донео комплетан пресек убистава, најгоре је било 2001, 2002, 2006, а онда и заједно са тим годинама и 2018. година, али и 2020. године. Али, ове године немамо ниједно мафијашко убиство. Зашто је то за нас важно? Ми морамо да исправимо грешке... Ја не могу да се помирим са убиствима јер нико никога нема право да убија чак и када је реч о криминалцима", рекао је Вучић.
Вучић је подсетио да су за убиство Властимира Милошевића осумњичени Вељко Беливук и Марко Миљковић, они су приведени, али и након тога пуштени на слободу. Подсетио је и да иза свега стоји трговина дрогом и борба за превласт у криминалним круговима.
Председник је рекао да се Миљковић својевремено хвалио да је убио двојицу својих кумова. Вучић је појаснио да је каратиста Милошевић убијен само зато што је спречавао Вељу Невољу да запоседне сплавове.
"Сметао им је да уносе дрогу на сплавове. Неке од њих је претукао јер је био физички јачи. Иначе је био кум Марка Миљковића који се чак и хвалио да је краљ јер је убио два своја кума", рекао је Вучић.
Председник је објаснио да су Беливук и Миљковић ухапшени на основу биолошких трагова и да их је ухапсио инспектор Дејан Јовић.
"Дејану Јовићу који се радио свој посао тада почиње пакао само зато што је он хапсио Вељка Беливука. Морао је да буде пометлан из полиције јер их је ухапсио", рекао је Вучић и додао да су Беливука чували људи из полиције и да потом волшебно долази до контаминације доказа.
Његово противзаконито прислушкивање је почело кад је поставио питање како је могуће да су докази уништени.
Радоје Звицер је тај који пружа подршку Вељку Беливуку, објаснио је Вучић.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Вучић: Никад се нисам видео са Беливуком

"Прислушкивали су мене и моју породицу"

"Људи из полиције су радили за њих, прислушкивали су мене и моју децу, моју породицу... Раде то да бих се ја, како кажу, опаметио. Имам да кажем да нећу да станем и нећу да се опаметим. Ми ове године немамо ниједан покушај мафијашког убиства", рекао је Вучић.
Он је рекао да ће се држава обрачунати са људима из државних структура који су помагали и сарађивали са мафијом.
"Истрага је у току и то се неће променити и то нико не може да заустави. Спреман сам да донесете полиграф и да одговарам", рекао је Вучић, а пренео Б92.
Он је рекао да никада није упознао Вељка Беливука и да га никада није видео. Послао је поруку свим мајкама да могу да буду мирне због своје деце јер ће се држава жестоко обрачунати са нарко дилерима. Биће склоњени са улице, дрогу ћемо склонити са улица, обећао је Вучић.
"Ја знам да њиховим шефовима када овако говорим упирем прст у око. Знам да ми је живот угрожен када овако говорим", рекао је.
"То што ви видите из тих снимака само понашање, они су обучени за то, а за то је потребна професионална обука, то није криминална обука. То су за њих радили људи који су били у систему. Неки од тих људи ду ухапшени, неки ће тек бити. Али сви су ослабљени, то је добра вест. Нема више игре са државом", нагласио је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала