Додик: Нека се нико не чуди корацима које ћемо предузети

© AP Photo / Darko VojinovicМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је покретање петиције, као вид протеста против антицивилизацијске одлуке Валентина Инцка, његов лични чин отпора према једној таквој одлуци.
Додик је за Срну нагласио да је петицију потписао слободно и с пуном свешћу о важности теме и тренутка и препушта свима да слободно одлуче хоће ли се својим потписом придружити њему.
"Исто тако желим да подржим све појединце и организације који ће на било који начин пружити отпор и дици глас против једног тако накарадног акта на који није имао право ни изабрани, а камоли неизабрани ауторитет. Ако су то и петиције које би покренули као политичке партије и то подржавам, јер сматрам да ово није тренутак за партијска надгорњавања и да је ово тренутак када треба да покажемо национално јединство", истакао је Додик, преноси РТРС.
Он је поручио да представници међународне заједнице у БиХ имају још мало времена да реагују, поништавајући Инцков осветнички акт, и врате какву такву стабилност у БиХ.
"У супротном, Републици Српској није остављен избор и нека се нико касније не чуди корацима које ћемо предузети. Ми за ову ситуацију не сносимо никакву одговорност, нити смо предузели било какву акцију у правцу дестабилизације БиХ. Све што се дешава и што се може десити биће реакција. Ми као народ и као Република Српска морамо реци да је ово посљедња линија одбране нашег достојанства", указао је српски члан Председништва БиХ.
Додик је нагласио да одговорност за ову ситуацију сносе и они који би да се оперу од Инцковог акта, ако нису учествовали у Инцковој ујдурми, нису је спречили, а знали су за њу.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала