Партизану прија „Карађорђе“ – Натхо са два гола пресудио Војводини

© Фото : Мирослав Тодоровић ФК ПартизанБибрас Натхо
Бибрас Натхо - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2021
Пратите нас
Фудбалери Партизана победили су Војводину у Новом Саду у дербију другог кола Суперлиге 0:2 (0:1), а двоструки стрелац био је Израелац Бибрас Натхо, који је мрежу погађао у четвртом и у 58. минуту.
Ово је црно-белима други пут у осам дана да играју на стадиону „Карађорђе“ и оба пута су без икаквих проблема успевали да се врате у Београд са читавим пленом.
Тим који са клупе води Александар Станојевић прво је „тукао“ Пролетер са убедљивих 4:0, када је двоструки стрелац био Рикардо Гомеш, да би против Војводине практично после свега четири минута било решено питање победника.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2021
Експлозија Србина – дао 7 голова за полувреме /видео/
У главној улози нашао се Израелац Бибрас Натхо око чијег статуса се у последње време доста полемисало, да ће ове сезоне имати нешто слабију минутажу.
Станојевић му је указао поверење од почетка, а овај му се одужио ефектним поготком са 15 метара, када је после једног „рикошета“ у казненом простору домаћих, распалио по лопти и она је завршила у мрежи немоћног Николе Симића.
Тај погодак у великој мери је обезбедио психолошку предност вицешампиону Србије, док су Новосађани били приморани да јуре резултат од самог старта сусрета који је представљао дерби другог кола Суперлиге Србије.
Утакмицу је са трибина пратио и Владимир Стојковић, доскорашњи голман Партизана, који је потписао уговор са клубом из Саудијске Арабије – Ал Феихом који води партизановац Вук Рашовић. Претходно се са атлетске стазе стадиона у Новом Саду поздравио с навијачима.
Меч у Новом Саду практично је био опроштај некадашњег репрезентативца Србије од црно-белих.
Мреже су до полувремена мировале, тим Славољуба Ђорђевића, који је одолео Црвеној звезди на Маракани, док је у Литванији славио у 2. колу квалификација за Лигу конференције, није успео да пронађе пут до мреже коју је бранио 22-годишњи Александар Поповић.
Партизан је и после водећег гола стварао више прилика и контролисао је дешавања на терену.
Одлично се крај десне аут линије снашао Александар Лутовац, који је одменио повређеног Александра Миљковића, јер Стонојевић уиграва тим за реванш у Словачкој наредног четвртка против Дунајске Стреде (први меч Партизан добио 1:0).
У наставку су београдски црно-бели рутински одрадили посао и сачували своју мрежу, док је све дилеме око тријумфа отклонио играч утакмице - Натхо.
Бастајић је направио жесток прекршај за жути картон на половини Партизана, али је судија Новак Симовић искусно дозволио да се утакмица настави, дао је предност, а Јојић је асистирао Израелцу који је упутио хируршки прецизан ударац, те се лопта од стативу одбила иза леђа голмана Војводине.
На семафору је било исписано 2:0, био је то уједно и коначан резултат сусрета.
Црно-бели имају максималних шест бодова из досадашња два одиграна кола Суперлиге, док је Војводина на само једном освојеном боду, а Црвена звезда их има четири и налази се на петом месту.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Хаос у Боливији: Пијавица изазвала панику на фудбалској утакмици /видео/
Крај! Стојковић одиграо последњи меч за Партизан
Партизан је доминирао, али – само један гол за зебњу у Словачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала