Које место Русија заузима на „лествици претњи“ Пентагона

© AFP 2023 / Saul Loeb Пентагон
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Пратите нас
Кина је дугорочно опасна за Сједињене Америчке Државе, а Русија – краткорочно, изјавио је заменик руководиоца Здруженог одбора начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џон Хајтен.

„Главна опасност за ову нацију је, дугорочно посматрано, Кина, а краткорочно – Русија. Морамо да будемо сигурни да смо се усредсредили на њих“, рекао је Хајтен говорећи у Инстититу за нове технологије.

САД, Русија и Кина - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Да ли се Пентагон спрема за радио-електронски рат са Русијом и Кином?
Он је тако одговорио на молбу да потврди информације о америчким плановима да заврше борбену мисију у Ираку. Хајтен је додао да неће давати изјаве на ту тему, јер, како каже, Пентагон само спроводи одлуке које се доносе у Белој кући.
Према његовим речима, оно што је виђено у Авганистану или то „како се сада одвијају догађаји у Ираку“ представља „разумевање да не смемо да игноришемо претње на Блиском истоку, већ да се са њима носимо на другачији начин“.
Он предлаже „остављање малог трага, како би наше 'тело' било више усредсређено на претње из Кине и Русије“.
Русија последњих година указује на невиђене активности НАТО-а код својих западних граница, те је Москва више пута изражавала забринутост због повећања броја НАТО снага у Европи. Алијанса то оправдава „обуздавањем руске агресије“.
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала