Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Алкохол, наргила, карте – Словенци славили, Шпанци брује о „скандалу“ у Токију

© Фото : ФИБАСловеначки кошаркаш Лука Дончић
Словеначки кошаркаш Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Словеније направила је велики искорак ка четвртфиналу победом против Аргентине, а после утакмице играчи су знали како да прославе тријумф – уз алкохол, наргилу, карте и жене.
Словенија је на старту Олимпијских игара разбила Аргентину, а апсолутни јунак Змајчека био је Лука Дончић који је одиграо једну од најбољих утакмица у историји Игара.
Постигао је 48 поена, уз то је имао 11 скокова и пет асистенција, и када се тако одигра – логично је да ће уследити прослава каква доликује таквој партији.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Дончић није са ове планете – Словенац „прегазио“ Аргентину на олимпијском дебију!
Ипак, овогодишње Олимпијске игре нису као и сваке друге, због вируса корона много је ригорозних мера и зато су, пре свега, шпански медији подигли буку око „скандала у Токију“, пошто словеначки кошаркаши нису носили маске и поштовали ковид протоколе.
Ел Мундо“, позната шпанска медијска кућа, написао је текст – „Дончић у скандалу Игара: Журка у селу са алкохолом, наргилом и без маски“ – у ком пише о непрописном понашању Словенаца.
На друштвеној мрежи Инстаграм појавиле су се две фотографије на којима се види како Словенци радују, а слике је окачила репрезентативка Шпаније Кристина Оувиња.
Оувиња је одмах обрисала слику јер је схватила да је погрешила што је то окачила на „стори“, али навијачи су усликали и фотографије су се брзо рашириле друштвеним мрежама.
Шпански медији то су приметили и почели да пишу о „скандалу на Играма“, а потом и да се питује какве ће бити консеквенце, односно да ли ће словеначки кошаркаши бити кажњени.
Из МОК-а се јавно још нису огласили, а вероватно и неће јер су спортисти ипак људи, те ће им вероватно упутити упозорење да не праве сличне скупове.
Оувиња, која је поделила слику на Инстаграм, извинила се на друштвеној мрежи написавши да јој је жао што је укључила Дончића и Словенију у овакву ситуаицју.
„Желела бих да се извиним онима које су узнемириле слике које сам објавила на Инстаграму, а посебно члановима словеначке делегације. Погрешила сам што сам поделила слику, али желим да нагласим да су сви спортисти који се налазе у Токију свесни пандемијске ситуације у којој живимо и да не бисмо смели да комуницирамо ни са ким ван села. Желела бих да нагласим да сам потпуно фокусиран на такмичење, размишљам о утакмици против Србије и радим са саиграчима на постизању спортских циљева. Овом поруком желим да закључим причу и покажем да је моја посвећеност шпанској репрезентацији и кошарци јача него икад“, написала је Оувиња.
Утакмица између Србије и Шпаније на програму је у четвртак у 10.20 по средњеевропском времену.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Одлука Словенца поделила јавност; Дончић: Не занима ме рекорд /видео/
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Дончић није са ове планете – Словенац „прегазио“ Аргентину на олимпијском дебију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала