Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Нико никада као Милица Мандић

© AP Photo / Themba HadebeМилица Мандић – ОИ Токио
Милица Мандић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Теквондоисткиња Милица Мандић постала је прва српска спортисткиња која је освојила две златне медаље на Олимпијским играма – у Лондону 2012. и у Токију 2021.
Мандићева је пре девет година донела Србији прво олимпијско злато од осамостаљења, а у Токију је успела да постане прва са два најсјајнија одличја.
Такође, Мандићева је једина теквондоисткиња, уз Кинескињу Чен Жонг (2000, 2004), са две златне медаље у категорију преко 67 килограма.
Српска теквондоисткиња у великом финалу Игара у Јапану победила је Јужнокорејку Дабин Кор Ли, а до тријумфа је дошла након драматичног финиша у ком је са два ударца сломила отпор ривалке.
Мандићева је славила резултатом 10:6, а сличан исход био је и пре девет година када је победила Францускињу Ан-Каролин Жираф (9:7).
Милица Мандић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Златна Милица Мандић!
После финала Милица је рекла да се медаље јако разликују, пошто су пред Токио многи страни аналитичари сумњали у њене шансе за медаљу.
„Мени се чини да је сада то тако. Прогнозе страних медија за мене пред Олимпијске игре су биле слабе, нису веровали да могу да победим, нарочито после Рија. Ишли смо против свих шанси, са вером у себе, знала сам колико сам себе дала, да имам таквог тренера иза себе, да смо максимално спремни, ишли смо против свих шанси и нашли се на подијуму!“, рекла је Мандићева за РТС.
Милица Мандић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Милица од злата: Нису веровали у мене, ишли смо против свих!
Милица је најавила повлачење са Олимпијских игара, рекавши да су јој ово биле последње, али сви се надају да ћемо је гледати и за три године у Паризу.
„То и мој тренер каже. Треба ми одмор, да се слегну утисци, да видимо где смо пошли и докле смо стигли, то је највредније од свега, имам такве људе и такву подршку да ако будем наставила знаћу да имам јака леђа“, истакла је Мандићева.
Милица Мандић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Ексклузивно: Српски шоу и Новаков урлик за златну Милицу! /видео/
Па, ко зна. Можда о Милици Мандић после Париза будемо причали о трострукој олимпијској шампионки, с обзиром да има 29 година и још неколико добрих сезона, ако буде желела да се такмичи.
О том потом, сада је на реду славље, а биће времена за размишљање о будућности.
Милица Мандић и Драган Јовић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Златни круг за човека који је Србији донео покер олимпијских медаља! /видео/
Милица Мандић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Сузе Милице Мандић, „Боже правде“ – Србија до Токија!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала