Први у свету: Русија поднела УН нацрт конвенције о борби против сајбер криминала

CC0 / Pixabay / Седиште Уједињених нација у Бечу
Седиште Уједињених нација у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Русија је поднела специјалном комитету Уједињених нација први у свету нацрт конвенције о супротстављању сајбер криминалу и криминалном коришћењу криптовалута, саопштила је прес-служба Генералног тужилаштва Русије.
У седишту УН-а у Бечу међуресорна руска делегација је на састанку са вршиоцем дужности извршног директора Управе УН за наркотике и криминал Денисом Чатчавалитом званично поднела нацрт конвенције о супротстављању коришћењу информационо-комуникационих технологија у криминалне сврхе.
Процесор - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2021
„Safenet“ - Руски центар за борбу против сајбер-криминала, нове методе против виртуелних преступника
„Нацрт има читав низ предности. Узима у обзир савремене изазове и претње у сфери међународне информационе безбедности, укључујући криминално коришћење криптовалута, уводи нове елементе кривичних дела почињених коришћењем информационо-комуникационих технологија (дистрибуција фалсификованих медицинских производа, трговина наркотицима, укључивање малолетних лица у противправна дела опасна по живот, здравље и слично)“, прецизирано је у саопштењу.
Руско Генерално тужилаштво наводи да је Русија прва земља која је разрадила и представила нацрт универзалне конвенције посвећене супротстављању информационом криминалу.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Путин: Дигитално пространство пуно претњи по глобалну безбедност и појединачне државе
„Самим тим Русија предлаже светској заједници своје материјале који би могли да представљају основу будућег свеобухватног инструмента у циљу његовог даљег попуњавања, узимајући у обзир ставове држава целог света“, саопштило је руско тужилаштво.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала