Путинова фотографија у џепу, а Пушкинов споменик у престоници: Која афричка земља обожава Русију?

© Sputnik / Андрей СоломоновАдис Абеба у Етиопији
Адис Абеба у Етиопији - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Амбасадор Етиопије у Москви Алемајеху Тагену изјавио је да је његова земља веома наклоњена Русији и да је добро познаје, као и да се Етиопљани са поштовањем односе према председнику Владимиру Путину и да чак носе са собом његову фотографију.
„Етиопљани познају Русију веома добро. Да сада приђете човеку у Етиопији и да га питате за ту земљу, рећи ће вам више него што знате, јер је Русија у различитим фазама помагала нашој земљи. Ако кажете да сте из Русије, Етиопљани ће вас третирати веома позитивно. Они некада носе Путинове фотографије са собом. Познају га добро. А Русија је омиљена земља у Етиопији“, објаснио је амбасадор.
Према његовим речима, десетине хиљада људи из те афричке земље својевремено је завршило совјетске универзитете.
Сада у руским високошколским установама такође студирају етиопски студенти, а постоји шанса да ће се њихов број повећати. Међутим, они који долазе у Русију су они којима породични буџет дозвољава такав трошак, додао је.
© Sputnik / Владимир ЦеликСтуденти Лењинградског политехничког института М. И. Калињина из Етиопије упознају се са знаменитостима града
Студенти Лењинградског политехничког института М. И. Калињина из Етиопије упознају се са знаменитостима града - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Студенти Лењинградског политехничког института М. И. Калињина из Етиопије упознају се са знаменитостима града
„Образовање у Русији је добро, и сам сам студирао у СССР-у, конкретно, у Ташкенту. И могу да кажем да је ниво образовања остао добар још од совјетског доба. Руски универзитети су сада спремни да примају студенте из Етиопије“, рекао је он.
Како каже, у Етиопији су и сада су велике шансе да се сретне особа која говори руски језик.
Амбасадор је истакао да Русију и Етиопију не спаја само православна вера, већ и Александар Сергејевич Пушкин – јер је Етиопија отаџбина његових предака.
Пушкинов споменик - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2020
Пушкинова порука из карантина која је и данас јако актуелна
С тим у вези, додао је да је у престоници земље, као и у згради амбасаде у Москви подигнут споменик песнику.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала