Руским „невидљивим“ дроновима управљаће ловац пете генерације

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски јуришни дрон "Охотник"
Руски јуришни дрон Охотник - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Контрола перспективних ударних беспилотних летелица „Охотник“ (С-70) вршиће се из двоседног командног ловца пете генерације Су-57, саопштио је извор у војно-индустријском комплексу.

„За управљање најновијим дроновима 'Охотник' биће направљена двоседна командна верзија Су-57. Очекује се да ће ловац, на којем се тренутно ради, са собом водити отприлике четири 'Охотника'“, рекао је неименовани извор за руске медије.

Подсетимо, руководство Војно-индустријске комисије саопштило је уочи отварања авио-салона МАКС 2021 да је руско Министарство одбране одлучило да убрза испоруке „Охотника“ војсци.
Иначе, ловац пете генерације Су-57 је предвиђен за уништавање свих облика ваздушних, копнених и водених циљева. Авион има надзвучну брзину, наоружање унутар трупа, радио-апсорбујући премаз („стелт“ технологија), као и најновији комплекс опреме.
Јуришну беспилотну летелицу „Охотник“ направио је експериментално-конструкторски биро „Сухој“.
Најновија јуришна беспилотна летелица Охотник - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Шта све може руски супертешки дрон „Охотник"
Дужина летелице је 14 метара, распон крила 19 метара, а полетна маса је 20 тона. „Охотник“ достиже максималну брзину од хиљаду километара на сат. Направљен је по шеми летећег крила уз примену специјалних материјала који га чине скоро неприметним за радаре.
План је да серијске испоруке почну 2024. године. „Охотник“ је први пут полетео 3. августа 2019. године и лет је трајао нешто више од 20 минута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала